Firma Philatel osnovana je 1992. godine. Od 1994. godine zastupnik smo firme Schaubek za Hrvatsku.

Karta

Schaubek

Tvrtka Schaubek ponosi se dugom tradicijom i visokom kvalitetom svojih proizvoda. Proizvodi tvrtke zadovoljavaju potrebe mnogobrojnih filatelista još od davne 1871. godine. Prva poštanska marka izdana je u Velikoj Britaniji u svibnju 1840. i vrlo brzo potaknula je novi hobi. A velika novost na tržištu bio je "Schaubek Album" koji je još i danas u upotrebi. 1996. godine tvrtka Schaubek je preuzela priznati program numizmatičkih proizvoda tvrtke Ernst Keller, Bretten. Više od 100 godina iskustva u proizvodnji, atraktivni dizajn te visoko kvalitetni materijali korišteni u proizvodnji garancija su vjernosti njihovih kupaca. Također, iste godine suzapočeli s veleprodajom poznatog Michel kataloga, a 2001. proširili posao i s veleprodajom Scott kataloga. 2003. godine postali su veleprodavatelji Hawid proizvoda. Zainteresirani mogu potražiti dodatne informacije kod tvrtke Philatel ili na internet stranici tvrtke Schaubek: www.schaubek.de.

HAWID

Hawid je izvanredan proizvod – idealan za očuvanje poštanskih maraka. Hawid kvaliteta u potpunosti zadovoljava filatelističke potrebe već više od 50 godina. Hawid je osmislio Hans Widmaier 1945. u Berlinu. Bio je strastveni sakupljač filatelističkih maraka koji je tražio način kako očuvati svoju obimnu kolekciju. Hans Widmaier je radio u Siemensu i bio je upoznat s polistirenskom folijom. Ona se inače koristila za zaštitu (mornarskih) kablova. Napravio je pokus – marke je zaštitio tom folijom te ih zakopao u zemlju. Marke su preživjele pokus i nakon nekog vremena ostale potpuno neoštećene. A Hans Widmaier je riješio problem očuvanja svoje kolekcije. No, ne samo to – započeo je uspješan posao te svojom ponudom pomogao filatelistima diljem svijeta.

WWF

Od 1997. godine zastupnik smo WWF (eng. World Wide Fund) izdanja poštanskih maraka za Hrvatsku. Obiteljska tvrtka Groth AG utemeljena je 1965. godine. Smještena je u Uneraegeri (kanton Zug), prekrasnom malom gradiću sa jezerom u podnožju Švicarskih Alpa. Mjesto je udaljeno približno 30 minuta od Luzerna i Zuricha. Groth AG se specijalizirao za produkciju filatelističkih i numizmatičkih kolekcija. Kolekcije su tradicionalno visoke švicarske kvalitete. Neke od kolekcija su:

Glavna kolekcija jest WWF - zaštićene životinjske vrste. Groth AG je jedini licencirani izdavatelj poštanske marke sa WWF panda logom. Od 1983. godine izdali su 1500 različitih maraka u 211 zemalja svijeta. Cilj izdavanja poštanskih maraka je sakupiti što više sredstava za financiranje različitih aktivnosti u zaštiti ugroženih vrsta.

wwf1

wwf2

Na vrh stranice